6. desember 2005

Sausens mysterium..

Brun saus er min akilleshæl!
Ikke den type medgjørlig saus fra Brdr. TORO eller andre eminente sausprodusenter - de har jeg et godt forhold til - nei jeg snakker om den gode gammeldagse, den man lager fra BUNN av du vet....kun utrustet med vanlige remedier enhver har på kjøkkenet...
Har ikke oversikten over hvor mange ganger det har blitt skjært tenner over breddfull gryte med gud vet hvor mange liter brun masse - som ifølge Espelid Hovig og andre mer eller mindre berømtheter lover skal bli et aldeles nydelig tilbehør til middagen...
De har ikke sett de sørgelige resultatene av oppskriftene sine!

Det å lage brun saus sammenligner jeg med å forvandle vann til vin;
En bedrift det ikke er forunt alle å utføre!


Et lite sukk over en ny gryte med 20l smakløs brun (man har da sukkerkulør!) sørpe...


-Pompel

6 kommentarer:

Anonym sa...

Toro er jo fysjom. Brun saus skal lages fra bunnen, og man trenger ikke Ingrid Espelid kunnskap for å klare det. Med det riktige tilbehøret kan jeg foreslå det som pkt 4 eller 5 eller 7 på agendaen i julehelgen.

Pompel og Pilt sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Vet du, det der hjalp ikke noe nevneverdig for arbeidsmoralen...

Ser dog frem til kurs i jula, my kitchen is your kitchen!

Om ikke annet så kan sausen du da lager fryses ned i porsjonspakker til å ha utover vinter`n...

Anonym sa...

Gjorde et nytt forsøk, alt så tilsynelatende riktig ut, både konsistens, farge og mengde...

Smakstesten utløste hurtig vridning til venstre, skuff åpnet og VOILA!
Konjakk/fløtesaus står nå og godgjør seg.
With a little help from a friend...

Anonym sa...

Temaet kom til å berøre et av de områdene hvor ex vaktmesteren er som stoltest. Og rett skal være rett. Han er god på saus. Jeg har nå forklart at dersom han skal ha noen mulighet for å få søknaden om vaktmesterstillingen vurdert på nytt, må han heretter begynne å bidra til pompels arbeidsmoral.
Pilts arbeidsmoral på den annen side trenger han ikke bry seg om.

Anonym sa...

Konjakk / fløte - det lyder som Toro - og fysj. Konjakk fra Toro er jo selvfølgelig bare bløff. For øvrig er Pompel kjent for å ha en helt utmerket arbeidsmoral. Der mangles intet. Tvert i mot - en trøkk på - i hennes verden underordnede saker som saus - noe som utgjør kjernen i tilværelsen for andre - tror jeg nok ristes av som fallende barnåler om høsten.