29. mars 2006

Oppgjør/opprør i startgropa...

I morgen blir det aksjon fra 12-14 - en liten markering for å vise misnøyen mot KS og deres plan for landets skoler...
Oppgjøret denne våren blir temmelig avgjørende for hvor mange som orker å fortsette i yrket - meg inkludert!

les her


-Pompel

3 kommentarer:

Anonym sa...

Lykke til med streiken :-)

Anonym sa...

Det er en ting jeg ikke savner med å ikke være i arbeid lenger. Det er den evige kampen og debatten om kvalitet versus kvantitet i offentlige etater/ hjelpetjenester/skoler osv.

Det er skremmende hvor fort markedstenkningen har inntatt alle typer offentlige tjenester. På min arbeidsplass måtte diskusjoner med problemstillinger som: "Hvordan kan vi yte best mulig hjelp til alle barn og unge som trenger det", tilslutt helt vike plassen for diskusjoner av typen: "Hvilke barn kutter vi ut og hjelpe, fordi det tar for mye tid og koster for mye penger". Det er en uverdig og nedverdigende debatt, hvor man sorterer barn og unge etter prinsipper som barn og unge ikke burde sorteres etter. Det var ikke de som faktisk var ute og hjalp barn og unge som drev fram denne tenkningen - men ledelsen, i sin iver etter å være den flinkeste gutten/jenta i klassen når det gjaldt å spare penger. Hvorfor i himmelens navn kan vi ikke stikke fingeren i jorda å si at når det gjelder dette, så handler det ikke om å spare mest mulig penger på budsjettet fra år til år. Det handler om at det faktisk koster tid og penger å sørge for den oppvoksende generasjon. Jeg syns vi er på vei til å bli et kaldt og fattig samfunn, når vi ikke er interessert i å prioritere barn. Jeg tviler sterkt på om barna kommer til å takke den nåværende voksen generasjonen for at man syltet penger i banken for dem, samtidig som barna ikke fikk den hjelpen den trengte, men istedet opplevde å aldri mestre lesingen, regningen, bli inkludert i fellesskapet med de andre barna, få hjelp med skolevregringen, redselen eller tristheten.

De debattene gjorde meg utrolig opprørt - men det hjelper ikke å argumentere med sjefer som skal være flinkest i klassen. Jeg kunne ønske man i større grad fikk ledere i offentlig sektor som turde å sette foten ned og si i fra om dette ikke er holdbart lenger. Dessverre er det langt mellom slike ledere. Sist jeg leste om en slik leder i avisen hadde vedkommende fått sparken nettopp for å si i fra.

Jeg blir helt kvalm av utviklingen som skjer. Så jeg syns det er flott at dere streiker Pompel!

Anonym sa...

Ja dette dreier seg ikke om et lønnsoppgjør, det gjelder fremtiden (for å være litt pompøs) og hvilke verdier vi ønsker skal være gjeldende.
Skremmende utvikling!