11. mars 2009

Snikamerikanisering – Forby Lewis 501 i norske skoler!

Det har sneket seg inn gjennom flere årtier. I begynnelsen var det faktisk kraftige protester. Men Pompel og Pilt var jo for unge til å gå tog den gang. Men ellers hadde de ganske sikkert gjort det. Denne snikamerikaniseringen. Det ble kalt for imperialisme den gangen.

Det invaderer kulturen vår overalt. Og ikke bare i Norge forresten. Over hele verden sniker amerikanerne seg frem ved bevisst bruk av musikk, film, mat og ikke minst klær.

La oss nå reise oss til kamp mot Lewis 501! Dette utålelige klesplagg, som er det fulle symbolet på underkastelse og individets ufrihet. De holdningene dette klesplagget står for er ufyselige. Krenkelse av menneskerettigheter, vold og de verste forbrytelser. Klesplagget som har sin bakgrunn i negrenes nedverdigende utnyttelse på bomullsmarkene, der de ble pisket slått og drept for å plukke bomull.
Og hvordan fortsetter det. Jo, noen av filmens verste voldsmenn bruker plagget. Vi snakker om Billy the Kid og ikke minst Clint Eastwood. Kan noen huske å ha sett Clinter’n i en film uten at han hadde på dette blå amerikanske symbolet. Og på sine eldre dager, forsøker de å uskyldiggjøre det hele med å la Clinter’n lage noen sukkersøte romantiske greier. Bare for å dreie oss helt rundt. Og få oss til å tro at dette er ufarlig. Men vær på vakt!

Nå må vi begynne med ungdommen! Lewis 501 må umiddelbart forbys i norske barnehager og skoler. Og det haster. Vi kan ikke la våre barn og barnebarn vokse opp i slike symboler på undertrykkelse og vold.

Vaktmestern

1 kommentar:

Pompel og Pilt sa...

Pompel husker Imperialisme fra ymse lærere fra ungdomsskoletida, dog var det i en tid hvor man var mest opptatt av hvorvidt den dyrebare levis501 satt pent over stussen eller ei.... :0)