31. desember 2009

Pompel blar gjennom året 2009..

Siste dagen i året og testskyting av raketter er i gang. Pompel er nesten ferdig med å tilberede kvelden og tar en pause, vedkubbene knitrer i ovnen og ikke en krok er mørk - akkurat slik Pompel liker det. Pompel tenker at hun liker året som har vært også og tar en liten tur down memory lane...

Januar
Pompel mener å huske året startet med snø og kaldt, men hadde det varmt likevel - Muffedillen hadde vasket vinduer rett før jul og børstet støv av Pompel også, det nye året hadde fått en fin start.

Februar
Denne måneden husker Pompel best som "uka i Bergen". En uke på Barnehuset gjorde sterkt inntrykk, både innsatsen til de ansatte og sakene Pompel fkk innsyn i.. I tillegg jobbet en tidligere studiekompanjong av Pilt der, en som kunne ergre på seg småstein med sitt kvinnesyn - akkurat en sånn som i tidligere tider fikk adrenalinet til Pilt og Pompel til å flomme det lille ekstra..
Ikke minst var dette måneden hvor Pilt fant frem bloggen, gjorde den ren og pen og hanket inn Pompel...landets minst leste blogg var på banen igjen :0)

Mars
Pompel kastet seg uti endel nytt dette året og i Mars var det "Cabaret". En uke med forestillinger og Pompel kjente at dette gjorde godt. Siste forestilling var Muffedillen på plass også, midt i natta hadde han trosset vær og vind og kapret ferja for å komme over til Pompels side av fjorden, Pompel tenker gjerne på den natta som årets filmøyeblikk...

April
Våren kom til vestlandet med varme og sol og...jammen ble Pompel spurt om hun ville forlove seg også...

Mai
Mai var eksamen, konfirmasjon til Pompels lille niese som plutselig var blitt stor og grand prix seier som en ekstra gest til forlovelsen mellom Muffedillen og Pompel. Siste dagen i måneden var det gjensynsglede på Bokn da Pilt og Vaktmesteren hadde kommet over fjellet. En herlig dag på kaien med reker og sommerens første bad!

Juni
I juni endte Pompel under kniven...eller skjeer...eller hva det nå var de holdt på med.. Muffedillen hentet en Pompel som var rimelig svingstang og fikk mye moro ut av det - Pompel på sin side fikk tre måneders krykkearrest og ble råsterk i armene utover sommeren... i tillegg begynte hun å hekle, til Pilts store, dog nesten vantro begeistring...

Juli
Sommerferien startet med bluesfestival i Skånevik, Pompel hinket seg innover og fikk en strålende opplevelse i fantastisk sommervær og møtte nye venner. Muffedillen ble morfar til ei lita jente og livet fikk en ekstra dimensjon - Pompel syntes det var fint å dele postkasse med en bestef...unnskyld..morfar, men var ikke helt sikker på om hun strengt tatt var gammel nok til å kalles bestemor...Pompels mor led samme kvaler ved tanker om at hun nå liksom var blitt oldemor... Pilt viste forøvrig sin mørke side for fulle i den anledning og rå latter ble servert titt og ofte pr telefon...
Denne måneden var Pompel på sin første Teigenkonsert - og måtte straks erkjenne at det ble en magisk opplevelse!
Muffedillen fikk også oppleve en Pompel i fri dressur oppover fjellsiden for å lage snøengel tidlig sommermorgen på Hardangervidda...det er ikke alt Muffedillen forstår når det gjelder Pompel, men han kom over det også..

August
Sommerferien sluttet med regn og vind og høsten så ut til å komme raskere enn strengt tatt nødvendig, men August betyr også Sildajazz og Pompel liker Sildajazz!

September
Pompel hadde ferie tilgode utover høsten og fikk en fin uke i nesten sommersol denne måneden, men plutselig gikk ferien over i Oktober og bilen måtte lastes med piggdekk for å komme helskinnet over fjellet.. Muffedillen og Pompel fikk en finfin uke med krabbe til frokost, en kveld med John Cleese og Vaktmesteren - og ikke minst - endelig et besøk til Malmøya og Pilt. Det ble til og med tid til litt Teigen også...

November
Ernst, Pompels lille silkesvart, fikk slippe mer vondt - og Pompel kunne ha saltet frem og tilbake over Haukeli helt på egenhånd..

Desember
Eksamenstid igjen, plutselig var det snart jul og tiden gikk fort. Pompel foretok sitt siste stunt og sa ja til konsert med "de store" 2.juledag. Jula ble fin med familie og god mat flere dager på rad - og Pompel følte seg heldig!


Året omme på 1-2-3, Pompel tenker det har vært et fint år...og er veldig glad for at hun har sin Pilt som roer ned, piffer opp og sparker bak etter behov :0)
Takk for det gamle og et riktig Godt Nytt År!

Stor klem, Pompel

Ingen kommentarer: