15. april 2009

Hallo Adjø Månemann

"Nå e' de' seiiint, nå e' de' tiligt, see Månemannen bokke djupt å stiligt - komme di te å synga Månemannen??" Minsten i følget avbryter sangen og ser på med håp i blikket.
-Klart det, sier tanta og krysser fingrene for at hun får rett.

Forventningsfullt entrer han salen sammen med hundrevis av andre Vampfans, finner riktig sete helt bakerst og underholder de rundt med samme strofe om og om igjen "Nå e' de' seiiint, nå e' de' tiligt....ka ti' bjunne di??"
Endelig dempes lyset og konserten er i gang. Har dåkkår det bra?, spør vokalisten. "JA?" kommer det fra en ivrig liten sjel der bak.

Det settes i gang med Hallo og Adjø og reisen går frem og tilbake i Vamptid, minsten har satt seg ytterst på stolsetet hver gang det har startet en trommeintro i håp om at nå.....NÅ blir det seint og tidligt...men nei....mer og mer resignert siger han ned i setet og neste gang vokalisten spør om publikum har det bra, kommer det et halvinteressert "Jepp" fra bakerste benk...

Iveren har nådd nullpunktet....det hjelper ikke det spøtt at Staveland gir jernet der nede, at Økland briljerer like sjarmerende laidback som alltid, det hjelper ikke en gang at de har to trommeslagere som holder koken oppe, nytter ikke med to slagverk når de ikke klarer å spille rette låta, tydeligvis...

Så blir vi fortalt at konserten nærmer seg slutten. "Eendelig!" Den lille krabaten lyder småbitter og har helt klart fått nok. Han er mer opptatt av å finne jakka enn å registrere hva som skjer der nede, han hører ikke fela som lokker i gang toner vi definitivt har hørt før....ikke før trommene til slutt finner rette rytmen...

Han stivner til..retter ryggen...ser nesten vantro ned på scenen før han lyser opp...smilet blir bredere og bredere, hodet nikker i takt med musikken og så kan han endelig slippe alt løs i et rungende "NÅ E' DE' SEIIIINT, NÅ E' DE' TILIGT..."

Konserten varte enda en stund etter at en fullsatt sal fikk gutta inn igjen, men det var ok...heeeelt ok....han satt rak i ryggen og klappet ivrig. Selv om det tok lovlig lang tid, hadde Vamp levert varene - han hadde fått det han kom for.

Det gjaldt forøvrig tanta også...






-Pompel

5 kommentarer:

Geir Olsen sa...

Om noen lurer på hvor utrykket pinebenken kom fra, så fikk en svaret her...

Pompel sa...

Mhm, til og med fått lokalisert pinebenken...eller "rad 14" som de liker å kalle den.. ;0)

pilt sa...

Vamp vet hva de gjør med andre ord...:-)

Pompel sa...

Husker du Pompels utbrudd etter den Eidsvågkonserten? Ikke langt fra her heller ;0)

pilt sa...

Oi, Vamp vet VIRKELIG hva de gjør! :-)